Zakenkantoor Remue

Omzetverzekering.

Krijg je een ongeval of ziekte waardoor je lange tijd buiten strijd bent? Dan krijgt niet alleen jouw inkomen een zware knauw, ook de omzet van de zaak loopt fiks terug. En de kosten blijven dezelfde… Een omzetverzekering beschermt je hiertegen en kan een financieel drama vermijden. 

Een omzetverzekering is een commerciële benaming voor een verzekering die de financiële gevolgen van de arbeidsongeschiktheid van een sleutelpersoon binnen een vennootschap dekt. Als de bedrijfsleider uitvalt door een ziekte of ongeval, dan keert de omzetverzekering een maandelijkse rente uit. Die maandelijkse uitkering kan helpen om de kosten te blijven betalen, ook als de omzet daalt door de afwezigheid van de bedrijfsleider of zaakvoerder.

Waarom een omzetverzekering afsluiten?

  • Je behoudt je omzet: De verzekering stelt jouw bedrijf in staat om haar omzet te blijven genereren in het geval dat de sleutelpersoon niet kan werken.
  • Je beschermt jouw bedrijf: Met een omzetverzekering bescherm je je bedrijf tegen een drastisch omzetverlies.
  • Fiscaal aftrekbare premies: De premies die je voor de verzekering betaalt zijn volledig fiscaal aftrekbaar (beroepskosten).
Succes is geen toeval. Het is hard werken, doorzetten, leren en investeren. En vooral houden van wat je doet.
Christel

Arbeidsongeschiktheid verzekeren, maar niet via een omzetverzekering

Het is ook mogelijk om als zelfstandige (en dus niet via de vennootschap) een arbeidsongeschiktheidsverzekering te onderschrijven. Dat wordt dan een verzekering Gewaarborgd inkomen genoemd.

  • Werk je als zelfstandige zonder vennootschap, dan kies je best voor een gewaarborgd inkomen in het kader van je VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen).
  • Werk je via een vennootschap, dan breng je jouw dekking Gewaarborgd inkomen best onder in de IPT (individuele pensioentoezegging).

Hoe dan ook is dit maatwerk voor specialisten

Contacteer ons

Heb je schade of een probleem?

Neem bij schade of problemen meteen contact met ons op.
Wij behandelen elk dossier snel en efficiënt!

Zakenkantoor Remue

Collegebaan 81
9090 Melle
BE 0427.169.786
RPR Gent - afdeling Gent

09 252 29 82

zakenkantoor@remue.be