Zakenkantoor Remue

Pensioenopbouw VAPZ.

Bouwen aan je pensioen als zelfstandige of ondernemer? Kies dan voor het fiscaal voordelige plan met pensioenopbouw VAPZ.

Als zelfstandige trek je vast een wenkbrauw op wanneer iemand je de vraagt 'wat doe jij met je vrije tijd?'

'Vrije tijd, die heb ik niet.', is steevast jouw antwoord. Als zelfstandige ben je immers constant in de weer om jouw klanten de beste service en/of producten te leveren.

Nochtans moet je toch even de tijd nemen om nu reeds na te denken over wat je later, wanneer je met pensioen bent, wil gaan doen. En – nog belangrijker – hoe je die plannen wilt bekostigen. Met een wettelijk pensioen dat zelfs niet zal volstaan om je huidige levensstandaard in stand te houden, zouden al jouw mooie dromen wel eens in duigen kunnen vallen.

VAPZ: Niets dan voordelen

  • Dubbel voordeel: wanneer je VAPZ aan bepaalde voorwaarden voldoet kan je de gestorte premies aftrekken als beroepskosten. Dit is dus een belastingsvoordeel aan marginaal tarief, dus in de hoogste belastingschijf.
  • Bovendien verminderen op die manier ook de bedrijfsinkomen dat als basis geldt voor de berekening van je toekomstige sociale bijdragen. Iedereen met een VAPZ betaalt dus minder sociale bijdrage
  • Cumuleerbaar: een VAPZ kan gerust gecumuleerd worden met andere pensioensplannen waarover je beschikt, al dan niet fiscaal.
  • Op een VAPZ is geen verzekeringstaks verschuldigd.
  • Bovendien zijn er een waaier een mogelijkheden voor bijkomende waarborgen, zo kan je jezelf in een VAPZ ook laten verzekeren bij overlijden, overlijden door ongeval of arbeidsongeschiktheid.
Volg je dromen, ze weten de weg.
Karen

Heb je schade of een probleem?

Neem bij schade of problemen meteen contact met ons op.
Wij behandelen elk dossier snel en efficiënt!

Zakenkantoor Remue

Collegebaan 81
9090 Melle
BE 0427.169.786
RPR Gent - afdeling Gent

09 252 29 82

zakenkantoor@remue.be

©2024 Zakenkantoor Remue nv - Website door Two Impress