Zakenkantoor Remue

Verzekering beroepsaansprakelijkheid.

Een fout gemaakt bij het uitvoeren van je beroepsactiviteiten? Kan gebeuren, maar dan ben je wel best verzekerd tegen de gevolgen met een verzekering beroepsbekwaamheid.

Niets is menselijker dan een fout. Dat geldt ook voor (vrije) beroepsbeoefenaars. Hoe zorgvuldig je als (vrije) beroepsoefenaar bij de uitvoering van de opdrachten voor je klanten ook te werk gaat, onbedoelde fouten zijn nooit volledig te vermijden. Met een beroepsaansprakelijkheidverzekering ben je ook verzekerd voor fouten waar niemand rekening mee houdt. Fouten maken is nu eenmaal menselijk.

Maar de gevolgen hiervan zijn meestal niet te voorzien. Ook kleine fouten kunnen verstrekkende financiële consequenties hebben. Bescherming van jouw eigen vermogen en de continuïteit van je beroeps- of bedrijfsuitoefening is dan ook essentieel.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verhoogt je betrouwbaarheid als professionele partner en is in veel gevallen onmisbaar en steeds vaker verplicht (arts, notaris, advocaat, architect,...).

Jouw verzekering B.A. Uitbating geldt steeds voor extra-contractuele schade. Dit betekent de schade die niet het voorwerp van het werk of de dienst zelf betreft. De verzekering beroepsaansprakelijkheid verzekert de contractuele aansprakelijkheid.

Enkele voorbeelden

  • De huisarts bezoekt een patiënt en stoot een vaas omver bij het binnenkomen: waarborg B.A. Uitbating
  • De dokter spuit een verkeerd medicijn in en de patiënt raakt verlamd: waarborg beroepsaansprakelijkheid
  • Je gaat naar je advocaat en raakt er gewond ingevolge een slecht trap-trede: waarborg B.A. Uitbating
  • Je advocaat vergeet tijdig beroep aan te tekenen tegen een vonnis waarmee je niet tevreden was: waarborg beroepsaansprakelijkheid.
Wie handelt van uit passie heeft geen werk maar een leven.
Wim

Nog vragen?

Maak een afspraak

Heb je schade of een probleem?

Neem bij schade of problemen meteen contact met ons op.
Wij behandelen elk dossier snel en efficiënt!

Zakenkantoor Remue

Collegebaan 81
9090 Melle
BE 0427.169.786
RPR Gent - afdeling Gent

09 252 29 82

zakenkantoor@remue.be

©2024 Zakenkantoor Remue nv - Website door Two Impress