Zakenkantoor Remue

Bedrijfswagen.

 Je krijgt van je werkgever een bedrijfswagen ter beschikking, en waarschijnlijk mag je de wagen ook voor privédoeleinden gebruiken. Al mocht je misschien het type wagen kiezen, over de verzekering beslist je werkgever zelf.

De BA-autoverzekering van je wagen zal zeker in orde zijn, dit is immers een wettelijk verplichte verzekering, alsook zal je werkgever beslissen of het voertuig is uitgerust met een omnium verzekering. Belangrijk is dat via een car policy de werkgever de vrijstelling die hier van toepassing is, ook bij jou kan recupereren. 

Jij als bestuurder van de wagen

Als bestuurder van het bedrijfsvoertuig zijn er wél een aantal verzekeringen waar je zelf kan in voorzien en die zeker aangeraden zijn:

  • Wat als je als bestuurder lichamelijke kwetsuren hebt na een ongeval? Hier kan een bestuurdersverzekering of ongevallenverzekering soelaas brengen. Het zal immers niet altijd gaan over een ‘arbeidsongeval’ hoewel het een bedrijfswagen is, aangezien niet alle verplaatsingen beroeps gerelateerd zijn. 
     
  • Of er ontstaat een dispuut met je werkgever of diens verzekeraar naar aanleiding van een ongeval? Of intussen is het misschien je ex-werkgever, en er word je nog een dagvaarding toegestuurd n.a.v. een snelheidsovertreding. Een degelijke onafhankelijke rechtsbijstandverzekering is een must als bestuurder! Vaak wordt gedacht dat dit enkel is voor de eigenaars van een voertuig, maar niets is minder waar… Het is vooral de bestuurder die de spilfiguur is bij een ongeval  en dan heb je maar beter onafhankelijke, juridische bijstand.  
     
  • Ik ga op reis en ik neem mee… mijn bedrijfsvoertuig! Maar wat bij platte band of pech in het buitenland? Is dit verzekerd via je werkgever? Neem geen risico en check dit zeker en vast voor vertrek! 
     
Je bent niet zomaar iemand, jij bent DÉ klant.
John

Wil je hierover bijkomende informatie?

Een bedrijfswagen is tof, maar wil niet zeggen dat je niet meer dient stil te staan bij de risico’s en verzekeringen daarrond. Wil je hierover bijkomende informatie? Neem contact op! 

Maak een afspraak

Heb je schade of een probleem?

Neem bij schade of problemen meteen contact met ons op.
Wij behandelen elk dossier snel en efficiënt!

Zakenkantoor Remue

Collegebaan 81
9090 Melle
BE 0427.169.786
RPR Gent - afdeling Gent

09 252 29 82

zakenkantoor@remue.be